Ingrasamant pentru plante de ghiveci

Secretul unei plante de ghiveci sau a unei plante cu flori de lux este simplu: plantele trebuie sa fie bine hranite, altfel nu poti sa ai mari asteptari sa infrunzeasca sau sa infloreasca. Atuanci cand o planta are o lipsa de nutrienti o lunga perioada de timp, acest lucru duce de obicei la o boala, planta neavand rezistenta. Plantele, de obicei isi iau nutrientii din sol, cu ajutorul radacinilor.

Exista mai multe feluri de ingrasamant pentru plantele de ghiveci. Desigur, ingrasamintele lichide sunt mai bine absorbite. Un ingrasamant granular este introdus in sol numai inainte de plantare (dupa udare se va dizolva). Pentru fertilizarea unor astfel de ingrasaminte, se realizeaza o solutie apoasa (conform instructiunilor). In plus, astazi exista o multime de ingrasaminte lichide in vanzare, care sunt foarte convenabil de utilizat. Ingrasamintele gata preparate nu sunt scumpe, si, multe dintre ele au un set echilibrat de substante, pentru anumite tipuri de plante, cum ar fi cactus, vita de vie de interior si violetele, care trebuie sa fie hranite in mod diferit. Exista, de asemenea, ingrasamant  universal de top care contine un set complet de minerale si este potrivit pentru aproape toate plantele.

Daca in colectia ta de flori exista plante care absorb mai bine ingrasamantul de top, atunci hranirea frunzelor nu va fi de mare valoare. Masa verde nu absoarbe fosforul, ceea ce inseamna ca hranirea frunzei poate fi considerata doar o procedura suplimentara.  Plantele de ghiveci se hranesc numai atunci cand sunt active (cresc si infloresc).

Cum sa hranesti gazonul in timpul verii

In timpul verii, gazonul are nevoie de o multime de substante nutritive. Prin urmare, cel mai popular ingrasamant pentru gazon in acest moment, este cel cu minerale complexe. Deseori este folosit ingrasamantul granulat si derivatii sai. Timp optimal pentru aplicarea ingrasamintelor: sfarsitul lunii iunie – inceputul lunii iulie. Cel mai popular si mai raspandit ingrasamant de primavara pentru peluze este produsul solid. Acesta contine cantitatea potrivita de NPK (azot, fosfor, potasiu) si este produs sub forma de granule. Pentru fiecare metru patrat, se adauga 20-40 g de substanta, distribuind-o uniform pe suprafata. Apoi, gazonul este udat abundent. Un exemplu de ingrasamant solid este  cel granular cu o combinatie optima de azot, fosfor si oxid de potasiu. Pentru fiecare metru patrat se adauga 40-50 g de substanta. Granulele satureaza solul cu substante utile si se dizolva treptat.